topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kjøttdeigbowl

Indisk kjøttdeigbowl

med mynteyoghurt og spinatblandet bulgur

I dag byr vi på en fantastisk alt-i-ett-rett med mange spennende råvarer. Vi starter med å koke bulgur, som vi deretter blander med spinat. Samtidig steker vi kjøttdeig med hvitløk, tomatpuré, balsamico og vår egne krydderblanding, Mild Mahal. Vi bygger vår indiske kjøttdeigbowl med spinatbulgur, kjøttdeig, tomat, mynteyoghurt og solsikkefrø.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 boks

Tomatpure

8 g

Mild Mahal

1 stk

Hvitløk

170 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Tomat

1 pose

Mynte

4 g

Kjøttbuljong

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

8 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier802 kcal
Energi (kj)3356 kj
Fett35.9 g
Mettet fett12.5 g
Karbohydrater68.98 g
Sukker22.8 g
Protein43.62 g
Natrium420 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og salt [½ ts | 1 ts] og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet.

Forbered råvarer
2

Finhakk mynte. Skjær tomat i 1 cm biter. Skyll og tørk spinat, deretter grovhakk. Finhakk eller press hvitløk.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Tilsett hvitløk, kjøttbuljong, Mild Mahal, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i stekepannen. Stek i 1-2 min. Senk til middels lav varme. Tilsett tomatpuré, balsamico, sukker [¼ ts | ½ ts] og vann [1 dl | 2 dl]. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.

Bland mynteyoghurt
5

Bland yoghurt, finhakket mynte (spar litt til pynt) og en klype salt i en skål. Bland halvparten av spinaten med bulgur. Bland resterende spinat med tomat.

Servér
6

Anrett bulgur og kjøttdeig i dype tallerkener. Topp med mynteyoghurt og server tomat og spinat på siden. Pynt med solsikkefrø og resterende mynte.