I dag byr vi på en fantastisk alt-i-ett-rett med mange spennende råvarer. Vi starter med å koke bulgur, som vi deretter blander med spinat. Samtidig steker vi kjøttdeig med hvitløk, tomatpuré, balsamico og vår egne krydderblanding, Mild Mahal. Vi bygger vår indiske kjøttdeigbowl med spinatbulgur, kjøttdeig, tomat, mynteyoghurt og solsikkefrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 boks
Tomatpure
8 g
Mild Mahal
1 stk
Hvitløk
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 stk
Tomat
1 pose
Mynte
4 g
Kjøttbuljong
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
8 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
1 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og salt [½ ts | 1 ts] og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet.
Finhakk mynte. Skjær tomat i 1 cm biter. Skyll og tørk spinat, deretter grovhakk. Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett hvitløk, kjøttbuljong, Mild Mahal, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i stekepannen. Stek i 1-2 min. Senk til middels lav varme. Tilsett tomatpuré, balsamico, sukker [¼ ts | ½ ts] og vann [1 dl | 2 dl]. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.
Bland yoghurt, finhakket mynte (spar litt til pynt) og en klype salt i en skål. Bland halvparten av spinaten med bulgur. Bland resterende spinat med tomat.
Anrett bulgur og kjøttdeig i dype tallerkener. Topp med mynteyoghurt og server tomat og spinat på siden. Pynt med solsikkefrø og resterende mynte.