topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kylling korma

Indisk kylling korma

med cashewris og aprikoschutney

Korma er en mild og nøtteaktig indisk curryrett, og vi lager vår versjon med kylling. Kyllingen får godgjøre seg i en krydret saus av kokosmelk, kyllingbuljong, karripasta, lime og hvitløk som vi smaksetter med vårt eget krydder, Mild Mahal. Vi serverer kormaen på en seng av luftig cashewris, topper den med søt aprikoschutney og urteyoghurt og serverer en frisk salat med granateple og agurk på siden.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Hvitløk

½ stk

Granateple

1 stk

Lime

1 stk

Løk

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

4 g

Kyllingbuljong

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Agurk

250 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier954 kcal
Energi (kj)3991 kj
Fett41 g
Mettet fett24.6 g
Karbohydrater97.3 g
Sukker24.1 g
Protein49.4 g
Natrium393.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Grovhakk cashewnøtter.

Varm opp smør i en mellomstor kjele. Rist cashewnøtter i 3-4 min, til gylne.

Tilsett vann og kok opp.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre i 10 min under lokk.

Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Finhakk mynte og koriander.

Skjær løk i tynne skiver.

Del lime i båter.

Grovhakk agurk.

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Bland salat
3

Bland granateplefrø, agurk, olivenolje og salt i en mellomstor skål.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje i en stor stekkepanne på middels høy varme.

Stek løk og kylling i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett gul karripasta, Mild Mahal og hvitløk, og stek videre i 1-2 min, til velduftende.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag korma
5

Senk til middels varme og tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, en stor skvett limesaft, salt og pepper. La putre i 2-3 min, til lett tyknet.

I mellomtiden, bland yoghurt, mynte, koriander og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett cashewris, kylling korma, aprikoschutney, salat og urteyoghurt i skåler.