Korma er en mild og nøtteaktig indisk curryrett, og vi lager vår versjon med kylling. Kyllingen får godgjøre seg i en krydret saus av kokosmelk, kyllingbuljong, karripasta, lime og hvitløk som vi smaksetter med vårt eget krydder, Mild Mahal. Vi serverer kormaen på en seng av luftig cashewris, topper den med søt aprikoschutney og urteyoghurt og serverer en frisk salat med granateple og agurk på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Hvitløk
½ stk
Granateple
1 stk
Lime
1 stk
Løk
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
4 g
Kyllingbuljong
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
150 g
Basmatiris
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Agurk
250 ml
Kokosmelk
4 g
Mild Mahal
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
Grovhakk cashewnøtter.
Varm opp smør i en mellomstor kjele. Rist cashewnøtter i 3-4 min, til gylne.
Tilsett vann og kok opp.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre i 10 min under lokk.
Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Finhakk mynte og koriander.
Skjær løk i tynne skiver.
Del lime i båter.
Grovhakk agurk.
Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Bland granateplefrø, agurk, olivenolje og salt i en mellomstor skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekkepanne på middels høy varme.
Stek løk og kylling i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett gul karripasta, Mild Mahal og hvitløk, og stek videre i 1-2 min, til velduftende.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Senk til middels varme og tilsett kokosmelk, kyllingbuljong, en stor skvett limesaft, salt og pepper. La putre i 2-3 min, til lett tyknet.
I mellomtiden, bland yoghurt, mynte, koriander og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett cashewris, kylling korma, aprikoschutney, salat og urteyoghurt i skåler.