topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk rekekarri

Indisk rekekarri

med hvitløksnaan og fersk koriander

Indisk rekekarri med hvitløksnaan og fersk koriander.

Tags:
Lett å lage
Allergener:
Skalldyr
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Løk

2 stk

Gulrot

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

200 ml

Kokosmelk

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Naanbrød

1 pose

Koriander

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 etter behov

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier900 kcal
Energi (kj)3764 kj
Fett39.3 g
Mettet fett19.3 g
Karbohydrater103.5 g
Sukker13.7 g
Protein29.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 220ºC/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered råvarer
2

Riv ingefær fint. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Grovhakk reker på et eget skjærebrett.

Lag karri
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Tilsett Ginger Ninja og stek i 30 sek. Tilsett olivenolje* [1 ss | 2 ss], ingefær, løk, gulrot og halvparten av hvitløken. Stek i 3-4 min. Tilsett kokosmelk og soyasaus [1/2 pakke, 2P] og kok opp. Senk til middels varme. Tilsett reker og kok i 3-4 min.

Lag hvitløksnaan
4

Bland resterende hvitløk med olivenolje* [2 ss | 4 ss] i en liten skål. Pensle hvitløksolje på naanbrød og krydre med en klype salt*. Plasser naanbrød på en rist i ovnen og varm i 3-4 min.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Finhakk koriander. Rør inn spinat i karrien til den mykner. Krydre med en klype salt*. Rør i risen med en gaffel.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med rekekarri. Pynt med koriander. Serveres hvitløksnaan på siden.