Indisk rekekarri med hvitløksnaan og fersk koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
2 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
200 ml
Kokosmelk
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Naanbrød
1 pose
Koriander
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 etter behov
Olivenolje (steg 3)
Sett ovnen på 220ºC/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Riv ingefær fint. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm biter. Grovhakk reker på et eget skjærebrett.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Tilsett Ginger Ninja og stek i 30 sek. Tilsett olivenolje* [1 ss | 2 ss], ingefær, løk, gulrot og halvparten av hvitløken. Stek i 3-4 min. Tilsett kokosmelk og soyasaus [1/2 pakke, 2P] og kok opp. Senk til middels varme. Tilsett reker og kok i 3-4 min.
Bland resterende hvitløk med olivenolje* [2 ss | 4 ss] i en liten skål. Pensle hvitløksolje på naanbrød og krydre med en klype salt*. Plasser naanbrød på en rist i ovnen og varm i 3-4 min.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Finhakk koriander. Rør inn spinat i karrien til den mykner. Krydre med en klype salt*. Rør i risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med rekekarri. Pynt med koriander. Serveres hvitløksnaan på siden.