Bhaji er en indisk rett som varmer og metter, og som smaker helt fantastisk. Vi steker løk, squash og sopp sammen med ingefær, hvitløk, spisskummen og tikka masala. Deretter tilsetter vi hakkede tomater, limesaft og koriander og lar herlighetene godgjøre seg sammen. Vi serverer bhaji med ris og hvitløksnaan, og drysser over frisk koriander som kronen på verket!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Naanbrød
200 g
Sjampinjong
1 stk
Løk
150 g
Basmatiris
2 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
30 g
Tikka masala
1 pakke
Hakkede tomater
1 stk
Ingefær
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Squash
4 g
Spisskummin, støtt
1 stk
Lime
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
3 ss
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 4)
½ ss
Smør (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett oven på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Press eller finhakk hvitløk. Finhakk løk. Skrell og riv ingefær fint. Skjær sopp i tynne skiver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter. Grovhakk koriander (med stilk). Riv limeskall og skjær i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne. Stek løk, squash og sopp i 6-8 min. Krydre med en klype salt*. Tilsett ingefær, halvparten av hvitløken, spisskummen og tikka masala, og stek ytterligere i 1 min. Tilsett vann* [3 ss | 6 ss] under omrøring i 2-3 min, til vannet fordamper.
Tilsett hakkede tomater, en god skvett limesaft, halvparten av korianderen, sukker* [1/2 ts | 1 ts] og smør* [1/2 ss | 1 ss]. La putre i 8-9 min, eller til sausen har tyknet og tomatene er kokt. Smak til med salt* og pepper*. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Bland olivenolje* [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk og koriander (spar litt koriander til pynt) og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Smør naanbrød med hvitløksolje og varm i ovnen i 2-3 min. Når sausen er ferdig, tilsett spinat og bland godt til spinat faller sammen. Tilsett limeskall i kjelen med ris og rør godt med en gaffel.
Anrett basmatiris i dype tallerkener og topp med soppbhaji. Pynt med koriander. Server limebåter og hvitløksnaan på siden.