Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag inviterer vi deg til å prøve vår smakfulle kokoskarri laget med vegetardeig og fersk koriander! Vi vender nudlene i en karrisaus laget av kokosmelk, soyasaus og hvitløk, og topper retten med stekt vegetardeig, saltede peanøtter og et dryss av fersk koriander. Denne retten er en utrolig smakseksplosjon!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
30 g
Tikka masala
200 ml
Kokosmelk
4 g
Mild Mahal
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Mynte & koriander
150 g
Rosenkål
100 g
Røde linser
(Kan inneholde Gluten)
150 g
Langkornet hvit ris
½ stk
Lime
2 g
Røkt paprikapulver
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Ketchup (steg 2)
2 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll røde linser.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kasserolle på middels høy varme.
Tilsett linser, Mild Mahal, røkt paprikapulver [1/2 pakke, 2P], tikka masala, ketchup [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [2 dl | 4 dl] og kokosmelk, og kok opp.
Senk varmen, og la sausen putre under lokk i 20-22 min, eller til linser er myke.
I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].
Grovhakk koriander og mynte.
Fjern de ytterste bladene fra rosenkålen, halver og skjær i tynne skiver.
Bland rosenkål, koriander, mynte, salt [1/4 ts | 1/2 ts], yoghurt og limesaft [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
Skyll spinat.
Bland spinat i gryten med ferdige linser, og la putre i 1-2 min.
Smak til med salt og pepper.
Anrett ris og dhal i dype tallerkener.
Topp med rosenkålraita.