topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk 'tikka masala'-dhal

Indisk 'tikka masala'-dhal

med langkornet ris og rosenkålsraita

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag inviterer vi deg til å prøve vår smakfulle kokoskarri laget med vegetardeig og fersk koriander! Vi vender nudlene i en karrisaus laget av kokosmelk, soyasaus og hvitløk, og topper retten med stekt vegetardeig, saltede peanøtter og et dryss av fersk koriander. Denne retten er en utrolig smakseksplosjon!

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

30 g

Tikka masala

200 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Mynte & koriander

150 g

Rosenkål

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

150 g

Langkornet hvit ris

½ stk

Lime

2 g

Røkt paprikapulver

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Ketchup (steg 2)

2 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier827 kcal
Energi (kj)3458 kj
Fett32.5 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater99.3 g
Sukker10 g
Protein26.4 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek linser
2

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll røde linser.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kasserolle på middels høy varme.

Tilsett linser, Mild Mahal, røkt paprikapulver [1/2 pakke, 2P], tikka masala, ketchup [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Kok dhal
3

Tilsett vann [2 dl | 4 dl] og kokosmelk, og kok opp.

Senk varmen, og la sausen putre under lokk i 20-22 min, eller til linser er myke.

Bland raita
4

I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].

Grovhakk koriander og mynte.

Fjern de ytterste bladene fra rosenkålen, halver og skjær i tynne skiver.

Bland rosenkål, koriander, mynte, salt [1/4 ts | 1/2 ts], yoghurt og limesaft [1 ss | 2 ss] i en stor skål.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat.

Bland spinat i gryten med ferdige linser, og la putre i 1-2 min.

Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett ris og dhal i dype tallerkener.

Topp med rosenkålraita.