Indisk aloo tikki-potetkaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk aloo tikki-potetkaker

Indisk aloo tikki-potetkaker

med kachumbersalat og raita

Nyt en vegetarklassiker fra det indiske kjøkkenet med vår aloo tikki. Disse gylne potetkakene er smaksatt av vår egen krydderblanding, Mild Mahal, og serveres med mild raita og en kachumbersalat med mango.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

2 stk

Tomat

½ stk

Gulrot

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 g

Spisskummin, støtt

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rød chili

1 stk

Mango

4 g

Mild Mahal

60 g

Spinat

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

500 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til raita

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Mel til lapper

1 ss

Olje til lapper

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier677 kcal
Energi (kj)2834 kj
Fett25.6 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater94 g
Sukker29.1 g
Protein16.5 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 1 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet.

Lag raita
2

I mellomtiden, riv agurk grovt. Legg over i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som mulig.

Bland agurk, yoghurt, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk koriander.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Fjern frø fra chili og finhakk.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett hvitløk, spisskummin, Mild Mahal og chili. Stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett gulrot og stek videre i 2-3 min.

Tilsett kokt potet, og krydre med salt og en klype pepper. Mos potet grovt med en stekespade, og stek i 1 min.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek aloo tikki
4

Bland potet- og gulrotblanding, panko, koriander og hvetemel i en stor skål.

Form 2 cm tykke potetkaker (3 per person) med hendene. Press dem sammen så de blir kompakte.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek aloo tikki i 3-4 min på hver side, eller til gylne og sprø.

TIPS: Stek i flere omganger for 4P.

TIPS: Ikke snu dem for tidlig, da kan de gå i stykker.

Bland salat
5

I mellomtiden, skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 2 cm store biter.

Skyll spinat.

Grovhakk spinat og tomat.

Del lime i to.

Bland mango, spinat, tomat, en skvett lime, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett aloo tikki og salat i skåler.

Topp salat med peanøtter og server med raita.