Nyt en vegetarklassiker fra det indiske kjøkkenet med vår aloo tikki. Disse gylne potetkakene er smaksatt av vår egen krydderblanding, Mild Mahal, og serveres med mild raita og en kachumbersalat med mango.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ g
Chiliflak
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
2 stk
Tomat
½ stk
Gulrot
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Agurk
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 g
Spisskummin, støtt
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Mango
4 g
Mild Mahal
60 g
Spinat
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
500 g
Bakepotet
¼ ts
Salt til raita
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Mel til lapper
1 ss
Olje til lapper
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 1 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet.
I mellomtiden, riv agurk grovt. Legg over i et rent kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som mulig.
Bland agurk, yoghurt, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk koriander.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Fjern frø fra chili og finhakk.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett hvitløk, spisskummin, Mild Mahal og chili. Stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett gulrot og stek videre i 2-3 min.
Tilsett kokt potet, og krydre med salt og en klype pepper. Mos potet grovt med en stekespade, og stek i 1 min.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Bland potet- og gulrotblanding, panko, koriander og hvetemel i en stor skål.
Form 2 cm tykke potetkaker (3 per person) med hendene. Press dem sammen så de blir kompakte.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek aloo tikki i 3-4 min på hver side, eller til gylne og sprø.
TIPS: Stek i flere omganger for 4P.
TIPS: Ikke snu dem for tidlig, da kan de gå i stykker.
I mellomtiden, skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 2 cm store biter.
Skyll spinat.
Grovhakk spinat og tomat.
Del lime i to.
Bland mango, spinat, tomat, en skvett lime, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Anrett aloo tikki og salat i skåler.
Topp salat med peanøtter og server med raita.