En enkel og smakfull indiskkrydret vegetarrett som alle rundt bordet kommer til å elske. Vi fyller middagsskålene med cashew-bulgur kokt i buljong, sprø og syrlig salat med kålrabi og syltet sjalottløk og kikerter stekt i aprikoschutney og indisk krydder. Retten toppes med karriyoghurt og sprø pitachips med urteolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Lime
2 g
Curry-On
1 stk
Sjalottløk
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Mild Mahal
1 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
½ stk
Kålrabi, hvit
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Vann (steg 5)
¾ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk varmen til middels lav. La putre under lokk i 9-10 min, eller til mør.
Skjær sjalottløk i tynne, halve skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Vend inn sjalottløk og sett til side.
Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm staver.
Skyll spinat.
Bland spinat og kålrabi i en stor skål. Sett til side.
Bland yoghurt og Curry-on i en liten skål. Sett til side.
Finhakk koriander og mynte.
Hell væske av kikerter.
Bland koriander og mynte, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en liten skål.
Del pitabrød [1/2 stk, 2P] i to horisontalt, skjær deretter hver del i 3 cm ruter.
Fordel i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Drypp over urteolje.
Bak i ovnen i 4-6 min, eller til gylne og sprø.
TIPS: Hold et øye med chipsene så de ikke blir brent.
I mellomtiden, smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kikerter i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Tilsett Mild Mahal og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett aprikoschutney, salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 ss | 2 ss]. Bland godt.
Rett før servering, bland syltet sjalottløk (med væske), salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] sammen med kålrabi og spinat.
Bland cashewnøtter sammen med bulgur.
Anrett salat, kikerter og bulgur i seksjoner i skåler.
Topp med karriyoghurt og pitachips.