Dagens middag passer for den som ikke har så mye tid til middagslaging, men som elsker gode og varierte smaker. Vi skal ta den klassiske ørreten med på en svipptur innom det indiske kjøkkenet. Som tilbehør skal vi lage en farge- og smaksrik ingefærkrydret ris med gulrot, spinat og cashewnøtter. Vi rører inn litt smør for ekstra fylde. Vi topper det hele med en frisk agurkyoghurt og et dryss mynte, i ekte indisk stil.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
4 g
Mild Mahal
30 g
Spinat
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
1 stk
Gulrot, Julienne
150 g
Jasminris
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 3)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris, Ginger Ninja og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og Mild Mahal.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt på innsiden.
I mellomtiden, skyll spinat.
Finhakk agurk.
Bland yoghurt, agurk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.
Rett før servering, bland gulrot, spinat, cashewnøtter og smør [1 ss | 2 ss] sammen med den ferdige risen.
Anrett ris, fisk og agurk i seksjoner på tallerkener.
Topp med revet mynteblader.
TIPS: Liker du ikke mynte, reduser eller dropp den.