topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesisk sataykylling

Indonesisk sataykylling

med jasminris og asiatisk epleslaw

Bli med på en kulinarisk reise til Indonesia! I dag frister vi med en fantastisk sataykylling med soyasaus. Hvitløkskokt ris, en frisk og fargerik epleslaw med rødkål, kombinert med vårløk og en smakfull honning- og ingefærdressing. Det er bare å glede seg!

Tags:
Rask
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Sennep
Peanøtter
Soya
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

300 g

Kyllingbryst

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

50 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Peanøttsmør

(Inneholder Peanøtter)

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier643 kcal
Energi (kj)2692 kj
Fett15.2 g
Mettet fett2.7 g
Karbohydrater78.1 g
Sukker14.8 g
Protein45.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!  

Forbered frukt og grønt
2

Skjær vårløk i tynne skiver på skrått, og skill det grønne fra det hvite.

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek kylling
3

Skjær kyllingbryst i 3 biter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kylling i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag epleslaw
4

Mens kyllingen steker, bland strimlet kål, det hvite av vårløken, eple, honning- og ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Lag sataysaus
5

Når kyllingen er ferdig, overfør til en tallerken. 

Vask stekepannen og varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende. 

Rør inn sataysaus [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P], peanøttsmør og vann [2 ss | 4 ss]. Kok i 1 min, eller til gjennomvarm. 

Fjern fra varmen og vend kylling inn i sausen.

Server
6

Anrett ris og salat i dype tallerkener.

Topp med kylling og sataysaus.

Pynt med det grønne av vårløken.