Bli med på en kulinarisk reise til Indonesia! I dag frister vi med en fantastisk sataykylling med soyasaus. Hvitløkskokt ris, en frisk og fargerik epleslaw med rødkål, kombinert med vårløk og en smakfull honning- og ingefærdressing. Det er bare å glede seg!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
300 g
Kyllingbryst
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Eple
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.
TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver på skrått, og skill det grønne fra det hvite.
Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær kyllingbryst i 3 biter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt i midten.
Mens kyllingen steker, bland strimlet kål, det hvite av vårløken, eple, honning- og ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Overfør kylling til en tallerken når den er ferdig.
Vask stekepannen og varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Rør inn sataysaus, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og vann [2 ss | 4 ss]. Kok i 1 min, eller til gjennomvarm.
Fjern fra varmen og vend kylling inn i sausen.
Anrett ris og salat i dype tallerkener.
Topp med kylling og sataysaus.
Pynt med grønn vårløk.