topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk halloumiburger

Italiensk halloumiburger

med karamellisert løk og rosmarinpoteter

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Burger er alltid godt, og noen ganger er det gøy å variere litt, så her byr vi på en herlig oppskrift på vegetarburgere med mange spennende ingredienser. Våre burgere inneholder pestodressing, stekt halloumi, ruccola og karamellisert løk. Vi serverer burgerne med ovnsbakte poteter krydret med rosmarin.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Rosmarin

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

1 stk

Halloumi

(Inneholder Melk)

50 g

Kremet pestodressing

1 stk

Rødløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Ruccola

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1029 kcal
Energi (kj)4304 kj
Fett54.9 g
Mettet fett23.9 g
Karbohydrater95.6 g
Sukker17.2 g
Protein38.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i båter.

Grovhakk rosmarinblader [1/2 stk, 2P].

Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, til gyllen. 

Karamellisér rødløk
2

Skjær rødløk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek rødløk under omrøring i 5-6 min, til myk.

Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, til mørk og karamellisert. Overfør rødløk til en skål.

Forbered råvarer
3

Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].

Skjær halloumi i skiver på langs (2 skiver per person).

Skjær briochebrød i to.

Stek halloumi
4

Vask stekepannen og varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. 

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gylne.

Varm briochebrød
5

Når poteter har ca. 4 min igjen, legg briochebrød direkte på en rist og varm i 3-4 min, eller til gjennomvarm og lett ristet.

Server
6

Anrett rosmarinpoteter på tallerkener.

Legg briochebrød på siden og smør med kremet pestodressing.

Legg på halloumi, ruccola og løk, og lukk burger.

Server resterende pestodressing på siden som dipp.