topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk kjøttbollepasta

Italiensk kjøttbollepasta

med rigatoni, persille og smeltet ost

Har barna lyst på pasta med tomatsaus? Gjør det enkelt og server alt i samme stekepanne! Vi steker rustikke kjøttboller med gode krydder, som vi deretter blander med pasta og en deilig tomatsaus med squash og hvitløk. Alt toppes med mozzarella og fersk persille - så er maten klar.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Kjøttbuljong

1 pose

Bladpersille

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Hakkede tomater

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

1 stk

Squash

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Spart pastavann

1

Egg til kjøttboller

ts

Salt til kjøttboller

½ ss

Olje til steking

½ ts

Salt til saus

1.5 ts

Sukker til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier882 kcal
Energi (kj)3691 kj
Fett36.9 g
Mettet fett15 g
Karbohydrater85.6 g
Sukker20.1 g
Protein45.8 g
Natrium387.7 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok pasta i 10-11 min, eller til nesten 'al dente' (pastaen skal tilberedes videre i steg 5). Spar litt pastavann i ne kopp og sett til side. Hell av resten av vannet.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek kjøttboller
2

I mellomtiden, bland kjøttdeig, egg, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en skål.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Bruk en skje til å forme kjøttboller (ca. 5 per person). Legg rett i pannen. Stek under omrøring i 6-8 min, eller til brunet og nesten gjennomstekt (stekes videre i steg 4). Sett til side på et fat.

TIPS: Farsen er myk, så snu bollene når de har fått skorpe.

TIPS: Bruk 2 stekepanner ved behov.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk løk.

Skjær squash i 1 cm biter.

Plukk persilleblader.

Lag saus
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme (ikke vask den) og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek squash og løk i 2-3 min, til blankt. Krydre med en klype salt.

Rør inn hakkede tomater, Hvitløksflørt, resterende Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, salt og sukker.

Vend kjøttboller inn i sausen. Senk varmen til middels og la putre i 1-2 min, eller til pastaen er ferdig.

Bland sammen
5

Bland forsiktig pasta og pastavann med saus og kjøttboller i stekepannen.

Strø over gouda.

Sett på lokk og la stå til kjøttbollene er gjennomstekt og osten har smeltet, ca. 2-3 min.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt i midten.

Server
6

Pynt med persille, sett stekepannen på bordet og la alle forsyne seg!