I dag skal vi lage en italiensk-inspirert sandwich med masse smak og farge. Vi bygger sandwichen med kjøttboller, tomatsalsa med rødløk og hvitløk, grønn salat og en kremet pestodressing. Kjøttbollene får en ekstra god smak av finrevet ost som smelter ned i det møre kjøttet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
250 g
Kjøttdeig av storfe
50 g
Kremet pestodressing
1 stk
Rødløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
60 g
Salatblanding
2 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Skjær tomat i små terninger.
Finhakk halvparten av rødløk, og skjær resten i tynne, halve skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk] og panko med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.
Form kjøttdeigblandingen til 3 stk. kjøttboller per person.
Bland finhakket rødløk, tomat, hvitløk og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller med resterende rødløk i 2-3 min på hver side.
Strø over finrevet ost når det er 1 min igjen av steketiden.
VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.
Halver baguetter og skjær i to.
Varm i ovnen i 5-6 min, med skjæresiden opp.
Smør baguetter med pestodressing.
Topp med kjøttboller, tomatsalsa og salat.
Server resterende tomatsalsa og resterende salat på siden.