I dag skal vi lage en vidunderlig italiensk rekepasta med stekte grønnsaker og tortelloni. Vi koker tortelloni og blander det med stekte reker, squash og løk. Vi topper alt med italiensk hardost og ferske persilleblader.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Squash
2 stk
Tomat
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Bladpersille
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
3 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Finhakk løk [1/2 stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk.
Skjær squash i 1 cm tykke halvmåner.
Grovhakk tomat.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Krydre reker med en klype salt.
Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.
Ved behov, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og løk i 1-2 min. Krydre med en klype salt og pepper.
Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek.
Kok tortelloni i 1-2 min, til ‘al dente’, 1-2 min.
Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje, om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.
Rør inn pastavann [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, smør [3 ss | 6 ss], tortelloni og reker i stekepannen. Kok i 1-2 min, til sausen har tyknet litt. Om sausen blir for tykk, tilsett en ny skvett pastavann.
Tilsett tomat og salt [¼ ts | ½ ts]. Bland godt.
Ta stekepannen av varmen. Krydre med en stor klype pepper.
Anrett reker og tortelloni med grønnsaker i dype tallerkener.
Strø over italiensk hardost og pynt med persilleblader.