Rekerisotto er en smakfull og fyldig hverdagsrett som er ganske enkel å lage. Du baker risotto i ovnen og tilsetter ingredienser etterhvert som risen bakes. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum.. Høres godt ut, ikke sant?
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
15 ml
Balsamico
1 stk
Sjalottløk
2 stk
Hvitløk
150 g
Risottoris
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Hvitløksflørt
½ stk
Rød chili
5 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Smør (steg 1)
etter behov
Sukker (steg 3)
1 ss
Smør (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Finhakk sjalottløk. Finhakk eller press hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] med en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og halvparten av hvitløken i 2-3 min mens du rører. Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.
Tilsett vann* [5 dl | 10 dl], Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp, deretter skru av varmen. Overfør risottoen forsiktig til en ildfast form. Dekk til med folie og bak i ovnen i 18-22 min, til væsken er redusert og risen er “al dente”. TIPS: “Al dente” betyr at risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Del cherrytomater i to. Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og en skvett olivenolje*, og krydre med en klype sukker*, salt* og pepper*. Sett tomatene inn i ovnen når risottoen har 15 min igjen. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk basilikum (med stilk). Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Varm opp stekepannen med en skvett olivenolje* på middels høy varme når det er 5-7 min igjen til risottoen er ferdig. Stek reker med chili, halvparten av sitronskallet og resterende hvitløk i 2-3 min på hver side. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Ta ut den ildfaste formen og rør forsiktig inn spinat, ovnsbakte cherrytomater, finrevet ost, resterende sitronskall, en stor skvett sitronsaft, smør* [1 ss | 2 ss] og basilikum (spar litt til pynt). Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis risottoen er tørr.
Anrett risotto i dype tallerkener. Topp med reker og resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.