Rekerisotto er en smakfull og fyldig hverdagsmiddag som er lett å lage. Du baker risottoen i ovnen og tilsetter ingredienser etterhvert som risen bakes. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum… Høres ikke det godt ut?
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Sjalottløk
2 stk
Hvitløk
150 g
Risottoris
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Hvitløksflørt
1 ss
Smør (steg 1)
6 dl
Vann (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk sjalottløk. Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk og halvparten av hvitløken under omrøring i 1-2 min.
Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.
Tilsett vann [6 dl | 12 dl], Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp og senk deretter til middels varme. La småkoke i 18-22 min, eller til risen er ‘al dente’. Rør av og til.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand.
Del cherrytomater i to.
Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico og en skvett olivenolje, og krydre med sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-18 min.
Skyll og tørk spinat.
Skjær sitron i båter.
Grovhakk basilikum (med stilk).
Når risottoen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker med en skvett sitronsaft og resterende hvitløk i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt og pepper.
Når risottoen er ferdig, rør inn spinat, ovnsbakte tomater, finrevet ost, en stor skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt) og smør [1 ss | 2 ss]. Smak til med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Tilsett en skvett vann hvis risottoen ser tørr ut.
TIPS: Krydder er nøkkelen til en god rett, smak derfor til med salt og pepper.
Anrett risotto i dype tallerkener.
Topp med reker og resterende basilikum.
Server sitronbåter på siden.