Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Rekerisotto er en smakfull og fyldig hverdagsmiddag som er lett å lage. Du baker risottoen i ovnen og tilsetter ingredienser etterhvert som risen kokes. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum… Høres ikke det godt ut?
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
150 g
Risottoris
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Løk
1 ss
Smør (steg 1)
6 dl
Vann (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk løk.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk under omrøring i 1-2 min.
Tilsett risottoris og stek i 1-2 min, til lett gjennomsiktig.
Tilsett vann [6 dl | 12 dl], Hvitløksflørt og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp og senk deretter til middels varme. La småkoke i 18-22 min, eller til risen er ‘al dente’. Rør av og til.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at risen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand.
Del cherrytomater i to.
Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over balsamico, en skvett olivenolje og sukker [1 ts | 2 ts], og krydre med og en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-18 min.
Skyll spinat.
Skjær sitron i båter.
Grovhakk basilikum (med stilk).
Finhakk eller press hvitløk.
Når risottoen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker med en skvett sitronsaft og hvitløk i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matte i midten.
Når risottoen er ferdig, rør inn spinat, ovnsbakte tomater, finrevet ost, en stor skvett sitronsaft, basilikum og smør [1 ss | 2 ss]. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis risottoen ser tørr ut.
Anrett risotto i dype tallerkener.
Topp med reker.
Server sitronbåter på siden.