Tonkatsu er en japansk rett som består av panert svinekjøtt som blir stekt eller fritert. Vi serverer vår svine-tonkatsu med en krydret saus meds soya, worcestersaus og honning, og en sprø salat med kål, agurk, gulrot og majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
300 g
Svin ytrefilet
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
80 g
Søt chilisaus
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
20 g
Sriracha
150 g
Basmatiris
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Vårløk
½ stk
Sitron
75 g
Grønne bønner
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Ketchup (steg 5)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk og senk til middels lav varme. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikkje fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllen. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Mens baconet steker, skjær endene av grønne bønner [1/2 pakke, 2P], og del dem i to.
Varm opp stekepannen på middels høy varme (ikke vask den).
Stek grønne bønner i 2-3 min, eller til nesten møre. Sett til side på en tallerken.
Skjær kjøtt i skiver (1 per person) på eget skjærebrett.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko og sesamfrø i en tredje dyp tallerken.
Krydre kjøtt med en klype salt. Vend i mel, så i egg og sist i panko.
Dekk bunnen av pannen med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.
TIPS: Legg stekt kjøtt på et fat med kjøkkenpapir slik at overflødig olje kan absorberes. Stek i omganger om nødvendig.
Mens kjøttet steker, skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland strimlet salat, grønne bønner, asiatisk majones og en skvett sitronsaft i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Vask stekepannen og varm opp på middels varme.
Tilsett soyasaus, worcestersaus, søt chilisaus, ketchup [1/2 ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft. Rør og varm opp, ca. 1 min.
Rør opp risen med en gaffel, og rør inn bacon og vårløk.
TIPS: TIlsett en skvett vann om sausen føles for tykk.
Overfør ris til en skål og press ned slik at den blir kompakt. Plasser en tallerken over skålen og vend om slik at du får en ris-kuppel. Gjenta med alle porsjoner.
Anrett kjøtt og salat ved siden av ris.
Drypp saus over kjøttet.
Drypp sriracha over risen.
Pynt risen med saltede peanøtter.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.