topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk svine-tonkatsu

Japansk svine-tonkatsu

med soyabasert saus og sprø salat

Har du hørt om Tonkatsu? Det er en japansk rett som består av panert svinekjøtt som blir stekt eller fritert. Vi serverer vår svine-tonkatsu med en krydret saus meds soya, worcestersaus og honning, og en sprø salat med kål, agurk, gulrot og majones.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Under 50g karbo
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Agurk

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

1 stk

Sitron

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Svin ytrefilet

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya)

12.5 g

Honning

150 g

Spisskål, skåret

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier534 kcal
Energi (kj)2234 kj
Fett22.4 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater33.7 g
Sukker17 g
Protein46.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær agurk i 1 cm terninger. Skrell gulrot (uskrellet) i lange bånd. Skjær sitron i båter. Skjær svinekjøtt to like store skiver (én per person) på et eget skjærebrett, og krydre med en klype salt* på begge sider.

Panér kjøtt
2

Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko [1/2 stk, 2P] og en klype salt* og pepper* i en ny dyp tallerken. Vend svinekjøtt først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kjøtt
3

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gyllen. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Pisk vann* [½ dl | 1 dl] og hvetemel* [½ ss | 1 ss] i en skål. TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov så kjøttet ikke setter seg fast i pannen. 

Kok soyabasert saus
4

Tørk av stekepannen og varm den opp igjen på middels varme. Tilsett soyasaus, worcestersaus [½ pakke, 2P] og honning [½ pakke, 2P] og bland godt. Tilsett melblanding og la putre under omrøring i 2-3 min, til tyknet. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen blir for tykk.

Bland sprø salat
5

Bland spisskål, agurk, gulrot, majones, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en stor skål.

Server
6

Anrett japansk svine-tonkatsu og sprø salat på tallerkener. Drypp saus over svinekjøttet og pynt med vårløk. Press over en skvett sitronsaft.