Har du hørt om Tonkatsu? Det er en japansk rett som består av panert svinekjøtt som blir stekt eller fritert. Vi serverer vår svine-tonkatsu med en krydret saus meds soya, worcestersaus og honning, og en sprø salat med kål, agurk, gulrot og majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Agurk
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 stk
Sitron
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Svin ytrefilet
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
12.5 g
Honning
150 g
Spisskål, skåret
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær agurk i 1 cm terninger. Skrell gulrot (uskrellet) i lange bånd. Skjær sitron i båter. Skjær svinekjøtt to like store skiver (én per person) på et eget skjærebrett, og krydre med en klype salt* på begge sider.
Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko [1/2 stk, 2P] og en klype salt* og pepper* i en ny dyp tallerken. Vend svinekjøtt først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min på hver side, til gyllen. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Pisk vann* [½ dl | 1 dl] og hvetemel* [½ ss | 1 ss] i en skål. TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov så kjøttet ikke setter seg fast i pannen.
Tørk av stekepannen og varm den opp igjen på middels varme. Tilsett soyasaus, worcestersaus [½ pakke, 2P] og honning [½ pakke, 2P] og bland godt. Tilsett melblanding og la putre under omrøring i 2-3 min, til tyknet. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen blir for tykk.
Bland spisskål, agurk, gulrot, majones, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en stor skål.
Anrett japansk svine-tonkatsu og sprø salat på tallerkener. Drypp saus over svinekjøttet og pynt med vårløk. Press over en skvett sitronsaft.