Karribisk svinekjøttbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karribisk svinekjøttbowl

Karribisk svinekjøttbowl

med ananasris og frisk tomatsalat

I dag skal vi på en kulinarisk reise til de karibiske øyer, der man tar livet med ro. Vi skal blande de aller friskeste ingrediensene – ananas, agurk, tomat og lime, med ris og krydret svinekjøtt. Og i god karibisk ånd er bowlen ferdig før du vet ordet av det. Serveres med srirachamajones toppes med ferske mynteblader.

Tags:
Rask
Allergener:
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Lime

1 pose

Mynte

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

50 g

Ananas

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ etter behov

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier681 kcal
Energi (kj)2848 kj
Fett23.77 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater68.8 g
Sukker9.7 g
Protein44.18 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket - risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

Skjær av skallet og grovhakk ananas. Skjær lime i båter. Finhakk mynte. Grovhakk agurk. Skjær tomat i 2 cm biter. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Bland tomatsalat
3

Bland agurk, tomat og løk i en skål. Tilsett en stor skvett limesaft. Du kan også tilsette en skvett olivenolje. Smak til med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.

Forbered svinekjøtt
4

Skjær svinekjøttet i 3 cm store stykker på et eget skjærebrett og krydre med en klype salt og pepper.

Stek svinekjøtt
5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek ananas, svinekjøtt og Jorda Rundt i 3-4 min, eller til gjennomstekt. Sett til side. Tilsett en skvett vann i stekepannen og skrap opp eventuelle biter til en saus.

Server
6

Anrett ris, svinekjøtt, ananas og eventuell saus fra stekepannen i dype tallerkener. Topp med tomatsalat og srirachamajones. Pynt med mynteblader. Press en skvett limesaft over om ønskelig.