I dag skal vi på en kulinarisk reise til de karibiske øyer, der man tar livet med ro. Vi skal blande de aller friskeste ingrediensene – ananas, agurk, tomat og lime, med ris og krydret svinekjøtt. Og i god karibisk ånd er bowlen ferdig før du vet ordet av det. Serveres med srirachamajones toppes med ferske mynteblader.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Lime
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
50 g
Ananas
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Rødløk
3 dl
Vann (steg 1)
½ etter behov
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket - risen skal dampes.
Skjær av skallet og grovhakk ananas. Skjær lime i båter. Finhakk mynte. Grovhakk agurk. Skjær tomat i 2 cm biter. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Bland agurk, tomat og løk i en skål. Tilsett en stor skvett limesaft. Du kan også tilsette en skvett olivenolje. Smak til med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.
Skjær svinekjøttet i 3 cm store stykker på et eget skjærebrett og krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek ananas, svinekjøtt og Jorda Rundt i 3-4 min, eller til gjennomstekt. Sett til side. Tilsett en skvett vann i stekepannen og skrap opp eventuelle biter til en saus.
Anrett ris, svinekjøtt, ananas og eventuell saus fra stekepannen i dype tallerkener. Topp med tomatsalat og srirachamajones. Pynt med mynteblader. Press en skvett limesaft over om ønskelig.