Vi har latt oss inspirere av det engelske kjøkken og kan friste med karrikrydret "fish and chips". Vi panerer fisk i mel, egg, panko og karri, og steker den sprø og god. Vi serverer sprøstekt fisk med ovnsbakte potetbåter og en frisk eplesalat med spinat, og en klatt majones til å dyppe i.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
8 g
Curry-On
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Eple
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.
I mellomtiden, skyll spinat.
Finhakk persille.
Skjær eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko og Curry-on i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Vend fisk først i mel, deretter i egg og til sist i panko.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Når potetbåtene har 10 min igjen av steketiden, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt.
Mens fisken steker, bland persille, spinat, eple, gresskarkjerner, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Bland inn olivenolje [1/2 ss | 1 ss] rett før servering.
Anrett fisk, eplesalat og potetbåter på tallerkener.
Server en klatt majones på siden.