Karrikrydret 'Fish and Chips'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karrikrydret 'Fish and Chips'

Karrikrydret 'Fish and Chips'

med frisk eplesalat og majones

Vi har latt oss inspirere av det engelske kjøkken og kan friste med karrikrydret "fish and chips". Vi panerer fisk i mel, egg, panko og karri, og steker den sprø og god. Vi serverer sprøstekt fisk med ovnsbakte potetbåter og en frisk eplesalat med spinat, og en klatt majones til å dyppe i.

Tags:
Melkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

8 g

Curry-On

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Bladpersille

1 stk

Eple

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier798 kcal
Energi (kj)3339 kj
Fett36.3 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater82.5 g
Sukker10.5 g
Protein36.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i båter. 

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll spinat. 

Finhakk persille. 

Skjær eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Panér fisk
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken. 

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. 

Bland panko og Curry-on i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.  

Vend fisk først i mel, deretter i egg og til sist i panko. 

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek fisk
4

Når potetbåtene har 10 min igjen av steketiden, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme. 

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. 

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt.

Lag eplesalat
5

Mens fisken steker, bland persille, spinat, eple, gresskarkjerner, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Bland inn olivenolje [1/2 ss | 1 ss] rett før servering.

Server
6

Anrett fisk, eplesalat og potetbåter på tallerkener. 

Server en klatt majones på siden.