Denne oppskriften er proppfull av både smaker og farger, og vil garantert slå an rundt middagsbordet. Vi serverer sprø karripanert svinefilet på en seng av luftig ris, med en søt og syrlig salat av kål og mango som tilbehør. Måltidet blir komplett med en klatt kremet asiatisk majones og et dryss chili på toppen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
2 g
Curry-On
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 stk
Lime
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Svin ytrefilet
½ stk
Rød chili
½ stk
Mango
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til kjøtt
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, halver lime.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.
Bland salatblanding, mango, en stor skvett limesaft, olivenolje og salt i en stor skål.
Bland asiatisk majones og en skvett vann i en liten skål.
Skjær svinefilet i skiver (1 per person) på et eget skjærebrett.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Curry-on i en tredje dyp tallerken.
Krydre kjøtt med salt og vend først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en ren tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøtt i 3-4 min per side, eller til gyllent og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Stek i omganger om nødvendig.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa i midten.
Skjær kjøtt i 2 cm brede strimler.
Anrett ris i dype tallerkener og topp med salat og kjøtt.
Topp hele retten med asiatisk majones, og salat med chili.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.