topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karristekt blomkål

Karristekt blomkål

med hvitløksris og mild limeyoghurt

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Enkel
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Curry-On

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 stk

Lime

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier639 kcal
Energi (kj)2673 kj
Fett19.16 g
Mettet fett4.2 g
Karbohydrater96.16 g
Sukker16.6 g
Protein15.46 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek blomkål
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Skjær blomkål i 2 cm buketter.

Bland majones, vann [1/2 ss | 1 ss], Curry-on, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål. Tilsett blomkål og bland godt. Tilsett panko og bland til blomkål er dekket jevnt. Overfør til et stekebrett med stekepapir. Strø over eventuell resterende panko. Stek i 25-30 min.

TIPS: Ha god plass mellom blomkål på stekebrettet, så stekes de jevnt.

Kok ris
2

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min.

Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk, til risen er mør og vannet er absorbert.

Forbered råvarer
3

Skjær lime i båter.

Skjær tomat og agurk i 2 cm biter. 

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Lag limeyoghurt
4

Bland yoghurt, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og aprikoschutney i en skål. Tilsett en skvett vann om nødvendig, slik at yoghurten får dressingkonsistens.

Lag salat
5

Legg spinat til en skål. Rett før servering, tilsett tomat, agurk, en skvett limesaft [1 ts | 2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Bland godt. Rør opp risen med en gaffel.

Server
6

Anrett ris, spinatsalat og blomkål i dype tallerkener.

Topp med en klatt limeyoghurt og server resterende limebåter på siden.