Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Curry-On
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ ss
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær blomkål i 2 cm buketter.
Bland majones, vann [1/2 ss | 1 ss], Curry-on, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål. Tilsett blomkål og bland godt. Tilsett panko og bland til blomkål er dekket jevnt. Overfør til et stekebrett med stekepapir. Strø over eventuell resterende panko. Stek i 25-30 min.
TIPS: Ha god plass mellom blomkål på stekebrettet, så stekes de jevnt.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min.
Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok opp. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk, til risen er mør og vannet er absorbert.
Skjær lime i båter.
Skjær tomat og agurk i 2 cm biter.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Bland yoghurt, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og aprikoschutney i en skål. Tilsett en skvett vann om nødvendig, slik at yoghurten får dressingkonsistens.
Legg spinat til en skål. Rett før servering, tilsett tomat, agurk, en skvett limesaft [1 ts | 2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Bland godt. Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris, spinatsalat og blomkål i dype tallerkener.
Topp med en klatt limeyoghurt og server resterende limebåter på siden.