En spennende rett med mye smak, farge og struktur. Vi steker kjøttdeig med krydderier som curry-on, Goan Xacuti, ingefær og hvitløk. Når kjøttet steker, lager vi en sterk tomatsalat med koriander og chili. Vi serverer kjøtt og salat med kokt ris og en søt aprikoschutney.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
2 stk
Gulrot
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Goan Xacuti
2 g
Curry-On
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt og la putre på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær løk i tynne skiver. Riv ingefær 1/2 stk, 2P og hvitløk fint. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig under omrøring i 3-4 min, til brunet. Tilsett gulrot og løk og stek i ytterligere 2 min.
Tilsett Curry-on, Goan Xacuti, ingefær, hvitløk, en klype salt* og pepper, og stek i ca. 30 sek. Tilsett soyasaus og en skvett vann og la putre i 3-4 min, til grønnsakene er møre. Ta stekepannen av varmen og rør inn halvparten av aprikoschutneyen. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Finhakk tomat, koriander og chili [1/2 stk, 2P]. Grovhakk spinat. Bland tomat, koriander (spar litt til pynt), chili og spinat med en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Anrett ris, krydret kjøttdeig og tomatsalat i dype tallerkener. Topp med resterende aprikoschutney og pynt med koriander.