Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag skal vi lage en skikkelig god og smakfull rett med kikerter i hovedrollen. Vi steker kikerter, gulrot og løk med karri, ingefær og hvitløk, og serverer dem med en sprø cashewris, spinatsalat med chili og tomat og en søt aprikoschutney.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
2 stk
Gulrot
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
1 pakke
Kikerter
4 g
Goan Xacuti
2 g
Curry-On
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
2 stk
Tomat
½ stk
Rød chili
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Grovhakk cashewnøtter.
Varm opp en kjele på middels høy varme. Rist cashewnøtter i 2-3 min, eller til gylne. Tilsett smør [1/2 ss | 1 ss] og la smelte. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Finhakk løk.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.
Finhakk eller press hvitløk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Hell av væsken og skyll kikerter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kikerter i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett gulrot og løk, og stek i 2-3 min.
Tilsett Curry-on, Goan xacuti, ingefær, hvitløk, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i stekepannen, og stek i 30 sek.
Tilsett vann [2 ss | 4 ss] og kok i 3-4 min, eller til grønnsakene er møre.
Fjern fra varmen og rør inn aprikoschutney [1 ss | 2 ss] og creme fraiche. Smak til med en klype salt og pepper.
Finhakk tomat.
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].
Skyll spinat og grovhakk.
Bland tomat, chili, spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, vær forsiktig med chilien.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kikertekarri og salat.
Legg resterende aprikoschutney på siden.