topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikerter

Kikerter

med mandelris og krydret yoghurtdressing

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Egg
Sennep
Melk
Nøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Saha-Ras

½ stk

Squash

1 stk

Hvitløk

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Bladpersille

125 g

Cherrytomater

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pakke

Kikerter

½ stk

Sitron

100 g

Basmatiris

40 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Vann (steg 2)

etter behov

Smør (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier422 kcal
Energi (kj)1766 kj
Fett27.63 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater22.09 g
Sukker6.2 g
Protein15.33 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhakk mandler. Finhakk eller press hvitløk.

Kok mandelris
2

Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk, Saha-Ras og halvparten av mandlene i 1-2 min, eller til gylden og velduftende. Tilsett ris, vann* [2 dl | 4 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10 min, deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!

Bak grønnsaker
3

Grovhakk squash [1/2 stk, 2P]. Hell væsken av kikerter. Fordel squash og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min.

Lag yoghurtdressing
4

Finhakk persille. Skjær sitron i båter. Skjær cherrytomater i to. Bland yoghurt, majones, Ay-Cajun-ba [1/2 pose, 2P], halvparten av persillen og en skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt* og pepper*.

Bland rissalat
5

Når alt er ferdig stekt, tilsett ris, spinat og cherrytomater til stekebrettet og bland godt, til spinaten faller sammen. Drypp over en skvett sitronsaft, en klype salt* og pepper*.

Server
6

Fordel rissalat i dype tallerkener. Topp med en skvett yoghurtdressing, persille og mandler. Server sitronbåter på siden.