Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Saha-Ras
½ stk
Squash
1 stk
Hvitløk
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pakke
Kikerter
½ stk
Sitron
100 g
Basmatiris
40 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 dl
Vann (steg 2)
etter behov
Smør (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhakk mandler. Finhakk eller press hvitløk.
Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk, Saha-Ras og halvparten av mandlene i 1-2 min, eller til gylden og velduftende. Tilsett ris, vann* [2 dl | 4 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10 min, deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!
Grovhakk squash [1/2 stk, 2P]. Hell væsken av kikerter. Fordel squash og kikerter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min.
Finhakk persille. Skjær sitron i båter. Skjær cherrytomater i to. Bland yoghurt, majones, Ay-Cajun-ba [1/2 pose, 2P], halvparten av persillen og en skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt* og pepper*.
Når alt er ferdig stekt, tilsett ris, spinat og cherrytomater til stekebrettet og bland godt, til spinaten faller sammen. Drypp over en skvett sitronsaft, en klype salt* og pepper*.
Fordel rissalat i dype tallerkener. Topp med en skvett yoghurtdressing, persille og mandler. Server sitronbåter på siden.