Kinesisk-inspirert svinekjøtt med sesamkrydrede gulrøtter og srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pak choi
1 stk
Vårløk
300 g
Svin ytrefilet
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Koriander
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la risen hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skrell gulrot (uskrellet) i lange bånd. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk pak choi. Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær svinekjøtt i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt.
Tilsett hvitløk, pak choi, vårløk og Ginger Ninja i stekepannen og stek i 1-2 min. Tilsett hoisinsaus, vann* [½ dl | 1 dl], salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. La putre i 30 sek.
Anrett ris på tallerkener. Topp med svinekjøtt og pak choi på den ene siden og gulrotbånd på den andre. Strø sesamfrø over. Drypp over noen klatter srirachamajones. Pynt med korianderblader.