I denne raske og enkle middagen har vi samlet en rekke deilige ingredienser fra det asiatiske kjøkkenet. Pak choi, vårløk, spennende krydder og strimlet svinekjøtt tilberedes sammen med en tradisjonell hoisinsaus. Retten serveres med ris og frisk gulrot og pyntes med sesamfrø og koriander. Helt til slutt piffer vi opp retten med vår populære srirachamajones!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pak choi
1 stk
Vårløk
300 g
Svin ytrefilet
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Koriander
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la risen hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skrell gulrot (uskrellet) i lange bånd. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk pak choi. Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær svinekjøtt i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt.
Tilsett hvitløk, pak choi, vårløk og Ginger Ninja i stekepannen og stek i 1-2 min. Tilsett hoisinsaus, vann [½ dl | 1 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La putre i 30 sek.
Anrett ris på tallerkener. Topp med svinekjøtt og pak choi på den ene siden og gulrotbånd på den andre. Strø sesamfrø over. Drypp over noen klatter srirachamajones. Pynt med korianderblader.