I denne raske og enkle middagen har vi samlet en rekke deilige ingredienser fra det asiatiske kjøkkenet. Pak choi, løk, spennende krydder og strimlet svinekjøtt tilberedes sammen med en tradisjonell hoisinsaus. Retten serveres med ris og frisk gulrot og pyntes med sesamfrø og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
60 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
1 pose
Koriander
1 stk
Pak choi
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Ingefær
1 stk
Løk
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la risen hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skrell gulrot i lange bånd.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Grovhakk pak choi.
Halver løk og skjær i tynne skiver.
Skjær svinekjøtt i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt og løk i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
Tilsett ingefær [2 ts | 4 ts], pak choi og Ginger Ninja i stekepannen og stek i 1-2 min.
Tilsett hoisinsaus, vann [½ dl | 1 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La putre i 30 sek, til gjennomvarmt.
Anrett ris på tallerkener.
Topp med svinekjøtt og pak choi på den ene siden og gulrotbånd på den andre.
Strø sesamfrø over. Pynt med korianderblader.