Kinesisk svinewok med jasminris og stekte grønnsaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
150 g
Jasminris
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Vårløk
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
½ g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 dl
Vann (steg 2)
¼ ss
Hvetemel (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Bland vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [¼ ss | ½ ss] i en skål. Tilsett søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og chiliflak [½ pakke, 2P]. Sett til side.
TIPS: Redusér mengden eller dropp chiliflak om du ikke liker sterk mat.
Del gulrot (uskrelt) i to, og skjær i strimler.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm strimler.
Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite og det grønne.
Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.
Stek svinekjøtt med en klype salt i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på høy varme.
Stek paprika, gulrot, halvparten av vårløken og en klype salt i 2-3 min.
Tilsett saus i stekepannen og kok i 1-2 min.
Rør inn svinekjøtt og kok i 1-2 min, til gjennomvarmt.
Anrett ris og svinekjøtt med grønnsaker og saus i dype tallerkener.
Topp med peanøtter og resterende vårløk.