topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesisk svinewok

Kinesisk svinewok

med jasminris og stekte grønnsaker

Kinesisk svinewok med jasminris og stekte grønnsaker.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

150 g

Jasminris

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Vårløk

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 dl

Vann (steg 2)

¼ ss

Hvetemel (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier663 kcal
Energi (kj)2774 kj
Fett12.62 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater89.47 g
Sukker25.3 g
Protein47.65 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag saus
2

Bland vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [¼ ss | ½ ss] i en skål. Tilsett søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og chiliflak [½ pakke, 2P]. Sett til side.

TIPS: Redusér mengden eller dropp chiliflak om du ikke liker sterk mat.

Forbered råvarer
3

Del gulrot (uskrelt) i to, og skjær i strimler.

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm strimler.

Skjær vårløk i tynne skiver, skill det hvite og det grønne.

Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek svinekjøtt med en klype salt i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

Bland sammen
5

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på høy varme.

Stek paprika, gulrot, halvparten av vårløken og en klype salt i 2-3 min.

Tilsett saus i stekepannen og kok i 1-2 min.

Rør inn svinekjøtt og kok i 1-2 min, til gjennomvarmt.

Servér
6

Anrett ris og svinekjøtt med grønnsaker og saus i dype tallerkener.

Topp med peanøtter og resterende vårløk.