På utkikk etter en rask middagsrett? Med vår kremede kylling- og soppgryte servert på luftig jasminris kan du nyte et herlig måltid som står klart på kun 15 minutter. Topp retten med en aromatisk estragon- og hvitløksolje, og nyt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Sjampinjong, skivet
4 g
Kyllingbuljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
15 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 pose
Estragon
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
300 g
Strimlet kyllingbryst
150 g
Jasminris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1.5 ss
Olje til urteolje
½ ss
Olje til steking
½ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Mel til saus
1 dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen.
I mellomtiden, finhakk estragon.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland estragon, olivenolje, hvitløk, en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling, løk og sopp, og krydre med salt. Stek i 3-4 min, eller til sopp mykner. Snu med jevne mellomrom.
Tilsett mel og bland godt. Stek i 30 sek.
Senk til middels varme og tilsett kyllingbuljong, sennep, matfløte og vann.
La småkoke i 1 min, til noe tyknet og kyllingen er gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett ris og kyllinggryte i dype tallerkener.
Topp med estragonolje.