Kjøttboller i cajunkrydret tomatsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttboller i cajunkrydret tomatsaus

Kjøttboller i cajunkrydret tomatsaus

med ostetoppet potetmos og bakt brokkoli

Oppdag nye smakskombinasjoner med våre ovnsbakte kjøttboller i cajunkrydret tomatsaus! Vi setter vårt preg på den klassiske svenske retten, og serverer kjøttbollene med en kremet, ostetoppet potetmos og ovnsbakt brokkoli for å skape en deilig smaksopplevelse for både store og små.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

500 g

Poteter

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 boks

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ts

Salt til kjøttboller

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

½ ts

Sukker til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier662 kcal
Energi (kj)2769 kj
Fett23.1 g
Mettet fett10.4 g
Karbohydrater71.3 g
Sukker16.1 g
Protein41.9 g
Natrium934.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet med melk, salt, finrevet ost og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

Forbered kjøttboller
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Bland kjøttdeig, brødrasp og salt i en stor skål.

Form farse til kjøttboller (4 per pers) med fuktige hender, og legg over på en tallerken.

Ovnsbak kjøttboller
3

Legg kjøttboller og brokkoli et stekebrett med bakepapir.

Stek kjøttboller og brokkoli i ovnen i 12-14 min, eller til kjøttboller er brunet og gjennomstekte.

TIPS: Bruk flere stekebrett hvis det blir trangt.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rosa i midten.

Lag saus
4

Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett hvitløk, tomatpure, hakkede tomater, kyllingbuljong, vann, salt, sukker, Ay Cajun-ba og en klype pepper.

La putre i 3-4 min, til tyknet.

Tilsett kjøttboller
5

Vend ferdigstekte kjøttboller i sausen og la putre i ytterligere 2-3 min.

Server
6

Anrett potetmos, brokkoli og kjøttboller på tallerkener.

Øs saus over kjøttboller.