Oppdag nye smakskombinasjoner med våre ovnsbakte kjøttboller i cajunkrydret tomatsaus! Vi setter vårt preg på den klassiske svenske retten, og serverer kjøttbollene med en kremet, ostetoppet potetmos og ovnsbakt brokkoli for å skape en deilig smaksopplevelse for både store og små.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
500 g
Poteter
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Kyllingbuljong
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 boks
Tomatpure
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
½ ts
Salt til kjøttboller
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
½ ts
Sukker til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og mos potet med melk, salt, finrevet ost og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Bland kjøttdeig, brødrasp og salt i en stor skål.
Form farse til kjøttboller (4 per pers) med fuktige hender, og legg over på en tallerken.
Legg kjøttboller og brokkoli et stekebrett med bakepapir.
Stek kjøttboller og brokkoli i ovnen i 12-14 min, eller til kjøttboller er brunet og gjennomstekte.
TIPS: Bruk flere stekebrett hvis det blir trangt.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rosa i midten.
Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett hvitløk, tomatpure, hakkede tomater, kyllingbuljong, vann, salt, sukker, Ay Cajun-ba og en klype pepper.
La putre i 3-4 min, til tyknet.
Vend ferdigstekte kjøttboller i sausen og la putre i ytterligere 2-3 min.
Anrett potetmos, brokkoli og kjøttboller på tallerkener.
Øs saus over kjøttboller.