Kjøttboller i gressløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttboller i gressløksaus

Kjøttboller i gressløksaus

med sprø fries og grønne bønner

Kjøttboller, potet og en kremet saus er en fristelse som er vanskelig å motstå. Vår versjon av klassikeren består av kjøttboller laget av svinekjøttdeig smaksatt med oregano, som stekes til perfeksjon i ovnen. Som tilbehør lager vi hjemmelagde fries, og smørsteker grønne bønner til de blir myke og gode. Det hele toppes med en fyldig gressløksaus laget med creme fraiche og hvitløk.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Svinekjøttdeig

1 pose

Gressløk

150 g

Grønne bønner

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier793 kcal
Energi (kj)3319 kj
Fett50.4 g
Mettet fett22.6 g
Karbohydrater55.4 g
Sukker6.4 g
Protein31.6 g
Natrium443.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Ovnsbak kjøttboller
2

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp [1/2 pose, 2P], oregano [1/2 pose, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.

Form farsen til kjøttboller (4 per person) med fuktige hender, og legg på et stekebrett med bakepapir.

Stek i ovnen i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekte, når det gjenstår 15 min av potetens steketid.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær ender av grønne bønner.

Stek grønne bønner
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min, eller til myke. Legg til side på en tallerken og hold varme.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Lag saus
5

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels varme.

Fres hvitløk i 30 sek.

Tilsett kyllingbuljong, creme fraiche, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og la putre i 2 min, eller til noe tyknet.

Tilsett gressløk rett før servering.

Server
6

Anrett fries, grønne bønner og kjøttboller på tallerkener.

Øs gressløksaus over kjøttboller.