I dag har byr vi på en spennende og smakfull rett på menyen. Fylt paprika med krydret kjøttdeig og stekte grønnsaker som gratineres i ovnen med revet gouda. Vi skal også lage det perfekte tilbehøret, nemlig kremet perlecouscous med persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 boks
Tomatpure
2 stk
Paprika
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
½ stk
Løk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 g
Chiliflak
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
4 dl
Vann (steg 1)
½ dl
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Skjær paprika i to og fjern frøene. Fordel paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 10-15 min, eller til møre.
Tilsett perlecouscous i kjelen med kokende vann og senk til middels lav varme. La putre i 12-15 min, eller til mør. Hell av vannet og sett til side.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Finhakk persille, løk [1/2 stk, 2P] og hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, gulrot, løk og hvitløk i 3-4 min, eller til kjøttdeigen er brun.
Tilsett Ay Cajun-ba, tomatpuré, en klype chiliflak og vann [1/2 dl | 1 dl ]. La putre i 2-3 min.
Skru av varmen. Tilsett matfløte [1 ss | 2 ss] og rør godt. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Ta stekebrettet med paprika ut av ovnen. Fyll paprika med kjøttdeig. Strø over gouda og bak i ovnen i 5-7 min, eller til osten er gyllen.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Rett før servering, bland persille og resterende matfløte [1/2 pakke, 2P] i kjelen med perlecouscous.
Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Anrett perlecouscous på tallerkener og topp med fylt paprika.
TIPS: Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.