Gjør alle rundt bordet klare til en himmelsk klassisk burger! Vi serverer sprø pommes frites, syltet agurk i hvitvinseddik og hjemmelagede burgere vendt i karamelliserte løk og brunsaus. Vår populære aioli følger naturligvis også med!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
300 g
Poteter
50 g
Brun Saus
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
¼ ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1.5 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Vann (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
¼ ss
Hvetemel (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm staver.
Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Når potetene har 5 min igjen, skjær briochebrød i to.
Legg direkte på en rist og varm i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Skjær agurk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik [1/2 pose, 2P], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.
Vend agurk i væsken og sett til side. Hell ut væsken rett før servering.
Bland kjøttdeig, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Fukt hendene og form burgere (1 per person). Lag dem litt større enn briochebrødet.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til akkurat gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når de ikke lenger er rosa i midten.
Mens burgerne steker, skjær løk i tynne skiver.
Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme.
Tilsett smør [1,5 ss | 3 ss] og løk. Stek i 5-6 min, eller til mykt.
Tilsett vann [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Bland godt.
Stek i ytterligere 3-4 min, eller til brunet og karamellisert.
Strø hvetemel [1/4 ss | 1/2 ss] over løken. Rør inn vann [1/2 dl | 1 dl] og brun saus [1/2 pose, 2P].
Vend burgere i sausen og la putre i 1 min, eller til burgerne er gjennomvarme og sausen har begynt å tykne.
Smør litt aioli på briochebrødene og legg burger på nederste del.
Øs over løk og saus fra pannen.
Legg syltet agurk, pommes frites og resterende aioli på siden.