Sprøstekt kylling og ovnsbakte poteter er en sikkerstikk hos både små og store. I vår oppskrift banker vi kyllingen flat før den paneres. Deretter glaserer vi den med en tomat- og hvitløksmarinade før vi til slutt lar den godgjøre seg i ovnen. Samtidig ovnsbaker vi potetbåter til de er gylne og møre, og tilbereder en grønn salat med fersk ruccola og tomat. Server det hele med en klatt mild majones som dipp, og nyt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Middelhavsdrøm
300 g
Kyllingbryst
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 boks
Tomatpure
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
500 g
Poteter
40 g
Ruccola
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Tomat
15 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i båter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne og møre.
I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
Krydre med salt på hver side.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko paneringsmel og Middelhavsdrøm i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
I mellomtiden, bland tomatpure, Hvitløksflørt, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [2 ss | 4 ss] i en liten skål.
Legg kyllingen på et nytt stekebrett med bakepapir. Smør med tomatglaze og dryss over med finrevet ost.
Når det gjenstår 8 min av steketiden til poteter, sett kylling i ovnen og stek i 6-8 min, til osten smelter og kylling er gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Skjær tomat i 2 cm stor ebiter.
Bland balsamico, sukker [1/2 ts | 1 ts], en klype salt og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.
Vend ruccola og tomat i dressing.
Anrett potet, kylling og salat på tallerkener.
Server med en klatt majones.