topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk kylling parmigiana

Klassisk kylling parmigiana

med tomat- og balsamicosalat

Sprøstekt kylling og ovnsbakte poteter er en sikkerstikk hos både små og store. I vår oppskrift banker vi kyllingen flat før den paneres. Deretter glaserer vi den med en tomat- og hvitløksmarinade før vi til slutt lar den godgjøre seg i ovnen. Samtidig ovnsbaker vi potetbåter til de er gylne og møre, og tilbereder en grønn salat med fersk ruccola og tomat. Server det hele med en klatt mild majones som dipp, og nyt!

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Middelhavsdrøm

300 g

Kyllingbryst

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 boks

Tomatpure

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

500 g

Poteter

40 g

Ruccola

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Tomat

15 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier857 kcal
Energi (kj)3584 kj
Fett31.6 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater88.3 g
Sukker14.2 g
Protein56.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i båter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne og møre.

Forbered kylling
2

I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. 

Krydre med salt på hver side.

Paner kylling
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland panko paneringsmel og Middelhavsdrøm i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i panko. Legg til side på en tallerken.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Ovnsbak kylling
4

I mellomtiden, bland tomatpure, Hvitløksflørt, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [2 ss | 4 ss] i en liten skål.

Legg kyllingen på et nytt stekebrett med bakepapir. Smør med tomatglaze og dryss over med finrevet ost.

Når det gjenstår 8 min av steketiden til poteter, sett kylling i ovnen og stek i 6-8 min, til osten smelter og kylling er gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll ruccola.

Skjær tomat i 2 cm stor ebiter.

Bland balsamico, sukker [1/2 ts | 1 ts], en klype salt og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.

Vend ruccola og tomat i dressing.

Server
6

Anrett potet, kylling og salat på tallerkener.

Server med en klatt majones.