Klassiske kjøttkaker i tomatsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassiske kjøttkaker i tomatsaus

Klassiske kjøttkaker i tomatsaus

med fersk pasta og pinjekjernesalat

Tagliatelle og små hjemmelagede kjøttkaker i tomatsaus er en av de mest populære italienske pastarettene. Våre kjøttkaker lages med middelhavsinspirert krydder og tilberedes i en fyldig tomatsaus med enda mer deilig krydder. Som tilbehør serverer vi salat med cherrytomater, sjalottløk og pinjekjerner.

Allergener:
Egg
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kjøttbuljong

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

60 g

Salatblanding

125 g

Cherrytomater

1 stk

Sjalottløk

20 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

8 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

1.5 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

1.5 ss

Smør (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1183 kcal
Energi (kj)4950 kj
Fett63.5 g
Mettet fett23.7 g
Karbohydrater105.4 g
Sukker17.5 g
Protein50.9 g
Natrium1252.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Varm opp en stor stekepanne på middels
høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til
en skål.
Del sjalottløk i to og skjær i tynne skiver.
Bland sjalottløk, salt [1/2 ts | 1 ts] og nok vann til å
dekke løk i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Lag kjøttboller
2

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp,
halvparten av Middelhavsdrøm og salt [1/2 ts | 1 ts]
i en stor skål.
Fukt hendene og form farsen til kjøttboller (5 per
person). Overfør til en tallerken.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor
stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller under omrøring i 3-4 min, eller
til brunet.

Lag saus
3

Tilsett resterende Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt,
kjøttbuljong, hakkede tomater, salt [1/2 ts | 1 ts],
vann [1,5 dl | 3 dl] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i pannen.
Senk varmen til middels lav. La putre i 10-15 min,
eller til sausen har tyknet og kjøttbollene er
gjennomstekt. Rør inn smør [1,5 ss | 3 ss] og krydre
med en klype salt og pepper.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten
antydning av rosa i midten.

Lag salat
4

I mellomtiden, skyll salatblanding.
Del cherrytomateri to.
Hell væske fra sjalottløk.
Bland cherrytomater, sjalottløk, pinjekjerner,
salat, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en
stor skål.

Kok pasta
5

Legg pasta i det kokende vannet og kok i 2-3 min,
eller til 'al dente'.
Hell ut vannet og la pasta ligge i kjelen.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med
litt tyggemotstand.

Server
6

Anrett pasta i skåler.
Topp med kjøttboller og tomatsaus.
Strø over finrevet ost.
Server salaten på siden.