Tagliatelle og små hjemmelagede kjøttkaker i tomatsaus er en av de mest populære italienske pastarettene. Våre kjøttkaker lages med middelhavsinspirert krydder og tilberedes i en fyldig tomatsaus med enda mer deilig krydder. Som tilbehør serverer vi salat med cherrytomater, sjalottløk og pinjekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kjøttbuljong
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
60 g
Salatblanding
125 g
Cherrytomater
1 stk
Sjalottløk
8 g
Hvitløksflørt
20 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
1.5 dl
Vann (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
1.5 ss
Smør (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en skål.
Del sjalottløk i to og skjær i tynne skiver.
Bland sjalottløk, salt [1/2 ts | 1 ts] og nok vann til å dekke løk i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp, halvparten av Middelhavsdrøm og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Fukt hendene og form farsen til kjøttboller (5 per person). Overfør til en tallerken.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller under omrøring i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett resterende Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, kjøttbuljong, hakkede tomater, salt [1/2 ts | 1 ts], vann [1,5 dl | 3 dl] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i pannen.
Senk varmen til middels lav. La putre i 10-15 min, eller til sausen har tyknet og kjøttbollene er gjennomstekt. Rør inn smør [1,5 ss | 3 ss] og krydre med en klype salt og pepper.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Del cherrytomater i to.
Hell væske fra sjalottløk.
Bland cherrytomater, sjalottløk, pinjekjerner, salat, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Legg pasta i det kokende vannet og kok i 2-3 min, eller til 'al dente'.
Hell ut vannet og la pasta ligge i kjelen.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Anrett pasta i skåler.
Topp med kjøttboller og tomatsaus.
Strø over finrevet ost.
Server salaten på siden.