Tagliatelle og små hjemmelagede kjøttkaker i tomatsaus er en av de mest populære italienske pastarettene. Våre kjøttkaker lages med middelhavsinspirert krydder og tilberedes i en fyldig tomatsaus med enda mer deilig krydder. Som tilbehør serverer vi salat med cherrytomater, sjalottløk og pinjekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
8 g
Hvitløksflørt
4 g
Kjøttbuljong
1 stk
Sjalottløk
4 g
Middelhavsdrøm
125 g
Cherrytomater
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
20 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
60 g
Salatblanding
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ ts
Salt til sylting
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til saus
1.5 dl
Vann til saus
½ ts
Sukker til saus
1.5 ss
Smør til saus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Varm opp en stor stekepanne på middelshøy varme.
Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør tilen skål.
Del sjalottløk i to og skjær i tynne skiver.
Bland sjalottløk, salt og nok vann til ådekke løk i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp,halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.
Fukt hendene og form farsen til kjøttboller (5 perperson). Overfør til en tallerken.
Varm opp olivenolje i en storstekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller under omrøring i 3-4 min, ellertil brunet.
Tilsett resterende Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt,kjøttbuljong, hakkede tomater, salt,vann og sukker i pannen.
Senk varmen til middels lav. La putre i 10-15 min,eller til sausen har tyknet og kjøttbollene ergjennomstekt. Rør inn smør og krydremed en klype salt og pepper.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er utenantydning av rosa i midten.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Del cherrytomater i to.
Hell væske fra sjalottløk.
Bland cherrytomater, sjalottløk, pinjekjerner,salat, olivenolje og salt i enstor skål.
Legg pasta i det kokende vannet og kok i 2-3 min,eller til 'al dente'.
Hell ut vannet og la pasta ligge i kjelen.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk medlitt tyggemotstand.
Anrett pasta i skåler.
Topp med kjøttboller og tomatsaus.
Strø over finrevet ost.
Server salaten på siden.