Klassiske kjøttkaker i tomatsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassiske kjøttkaker i tomatsaus

Klassiske kjøttkaker i tomatsaus

med fersk pasta og pinjekjernesalat

Tagliatelle og små hjemmelagede kjøttkaker i tomatsaus er en av de mest populære italienske pastarettene. Våre kjøttkaker lages med middelhavsinspirert krydder og tilberedes i en fyldig tomatsaus med enda mer deilig krydder. Som tilbehør serverer vi salat med cherrytomater, sjalottløk og pinjekjerner.

Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

8 g

Hvitløksflørt

4 g

Kjøttbuljong

1 stk

Sjalottløk

4 g

Middelhavsdrøm

125 g

Cherrytomater

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

20 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

60 g

Salatblanding

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til sylting

1

Egg til kjøttboller

½ ts

Salt til kjøttboller

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til saus

1.5 dl

Vann til saus

½ ts

Sukker til saus

1.5 ss

Smør til saus

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1179 kcal
Energi (kj)4932 kj
Fett62.7 g
Mettet fett22.7 g
Karbohydrater104.4 g
Sukker16.9 g
Protein51.2 g
Natrium1252.4 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Varm opp en stor stekepanne på middelshøy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør tilen skål.

Del sjalottløk i to og skjær i tynne skiver.

Bland sjalottløk, salt og nok vann til ådekke løk i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Lag kjøttboller
2

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp,halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.

Fukt hendene og form farsen til kjøttboller (5 perperson). Overfør til en tallerken.

Varm opp olivenolje i en storstekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller under omrøring i 3-4 min, ellertil brunet.

Lag saus
3

Tilsett resterende Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt,kjøttbuljong, hakkede tomater, salt,vann og sukker i pannen.

Senk varmen til middels lav. La putre i 10-15 min,eller til sausen har tyknet og kjøttbollene ergjennomstekt. Rør inn smør og krydremed en klype salt og pepper.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er utenantydning av rosa i midten.

Lag salat
4

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Del cherrytomater i to.

Hell væske fra sjalottløk.

Bland cherrytomater, sjalottløk, pinjekjerner,salat, olivenolje og salt i enstor skål.

Kok pasta
5

Legg pasta i det kokende vannet og kok i 2-3 min,eller til 'al dente'.

Hell ut vannet og la pasta ligge i kjelen.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk medlitt tyggemotstand.

Server
6

Anrett pasta i skåler.

Topp med kjøttboller og tomatsaus.

Strø over finrevet ost.

Server salaten på siden.