Knollselerilapper og regnbuefries
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knollselerilapper og regnbuefries

Knollselerilapper og regnbuefries

med grønn salat og hvitløks-creme fraiche

Kan vi friste med en frisk og fargerik vegetarrett? Vi steker lapper av knollselleri, egg, løk, urtekrydder og finrevet ost, som serveres med ovnsbakte regnbuefries av gulrot, rødbete og pastinakk. Samtidig blander vi en grønn salat med spinat, agurk og olivenolje, og topper det hele med en mild dressing av creme fraiche, dill og hvitløk.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Sennep
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Knollselleri

(Inneholder Selleri)

1 pose

Bladpersille

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

2 stk

Pastinakk

½ stk

Rødløk

2 stk

Rødbete

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

60 g

Spinat

½ stk

Hvitløk

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2 stk

Egg (steg 2)

3 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier746 kcal
Energi (kj)3120 kj
Fett45.7 g
Mettet fett20.4 g
Karbohydrater61.9 g
Sukker29 g
Protein23.5 g
Natrium2281.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot (uskrelt), pastinakk (uskrelt) og rødbete (uskrelt) i 2 cm tykke staver.

Fordel rotfrukter på et stekebrett [2 brett, 4P]. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke.

Bland sellerirøre
2

Finhakk persille og rødløk [1/2 stk, 2P].

Skrell og riv knollselleri grovt.

Bland knollselleri, Hello Sunrise, grønnsaksbuljong, rødløk, finrevet ost [1/2 pakke, 2P], egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Forbered grønnsaker
3

Skyll spinat.

Skjær agurk i halvmåner.

Finhakk dill.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Bland spinat og agurk i en stor skål.

Stek lapper
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Form lapper (2 per person) av røren direkte i stekepannen med en skje, og flat ut med en stekespade.

Stek i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Fortsett med resterende røre.

TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de gå i stykker.

TIPS: Bruk to stekepanner eller stek i omganger til 4P.

Bland dipp
5

I mellomtiden, bland hvitløk, dill, creme fraiche og en klype salt og pepper i en liten skål.

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i skålen med grønnsaker.

Server
6

Anrett lapper, salat og rotfrukter på tallerkener.

Server med en klatt creme fraiche.