Kan vi friste med en frisk og fargerik vegetarrett? Vi steker lapper av knollselleri, egg, løk, urtekrydder og finrevet ost, som serveres med ovnsbakte regnbuefries av gulrot, rødbete og pastinakk. Samtidig blander vi en grønn salat med spinat, agurk og olivenolje, og topper det hele med en mild dressing av creme fraiche, dill og hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
1 pose
Bladpersille
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 stk
Pastinakk
½ stk
Rødløk
2 stk
Rødbete
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
1 pose
Dill
60 g
Spinat
½ stk
Hvitløk
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ ts
Salt (steg 1)
2 stk
Egg (steg 2)
3 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot (uskrelt), pastinakk (uskrelt) og rødbete (uskrelt) i 2 cm tykke staver.
Fordel rotfrukter på et stekebrett [2 brett, 4P]. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke.
Finhakk persille og rødløk [1/2 stk, 2P].
Skrell og riv knollselleri grovt.
Bland knollselleri, Hello Sunrise, grønnsaksbuljong, rødløk, finrevet ost [1/2 pakke, 2P], egg [2 stk | 4 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Skyll spinat.
Skjær agurk i halvmåner.
Finhakk dill.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Bland spinat og agurk i en stor skål.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Form lapper (2 per person) av røren direkte i stekepannen med en skje, og flat ut med en stekespade.
Stek i 3-4 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
Fortsett med resterende røre.
TIPS: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de gå i stykker.
TIPS: Bruk to stekepanner eller stek i omganger til 4P.
I mellomtiden, bland hvitløk, dill, creme fraiche og en klype salt og pepper i en liten skål.
Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i skålen med grønnsaker.
Anrett lapper, salat og rotfrukter på tallerkener.
Server med en klatt creme fraiche.