topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köfte

Köfte

med sitrondressing & couscoustabouleh

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

1 stk

Vårløk

1 stk

Tomat

250 g

Kjøttdeig av storfe

5 g

Tex-Mex

1 stk

Gulrot

1 pose

Kruspersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier685 kcal
Energi (kj)2866 kj
Fett29.16 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater61.24 g
Sukker22.2 g
Protein42.04 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bland kjøttdeig
1

Bland krydderblanding, kjøttdeig, egg*, panko og  salt* [1/4 ts, 2P | 1/2 ts, 4P] i en bolle. Form kjøttdeig til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

Stek koftaer
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek koftaer i 10 min (vend underveis så de blir jevnt stekt på alle sider). VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Press eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. 


Kok couscous
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en gryte på middels høy varme. Stek gulrot og hvitløk i 2-3 min. Tilsett vann* og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett couscous og en smule olivenolje*, og rør rundt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 8-10 min.

Lag sitrondressing
5

Grovhakk tomat og agurk. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk persille. Bland tomat, agurk og en klype sitronskall sammen med halvparten av vårløk og persille i gryten med ferdigkokt couscous. Krydre med salt* [1/4 ts, 2P | 1/2 ts, 4P] og pepper*. Bland yoghurt med en skvett sitronsaft og resterende persille i en liten skål. Krydre med litt salt* og pepper*.

Servér
6

Anrett couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Topp med resterende vårløk. Servér med sitrondressing og resterende sitronbåter ved siden av.