Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
1 stk
Tomat
250 g
Kjøttdeig av storfe
5 g
Tex-Mex
1 stk
Gulrot
1 pose
Kruspersille
1 stk
Egg (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 4)
Bland krydderblanding, kjøttdeig, egg*, panko og salt* [1/4 ts, 2P | 1/2 ts, 4P] i en bolle. Form kjøttdeig til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek koftaer i 10 min (vend underveis så de blir jevnt stekt på alle sider). VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Press eller finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Riv sitronskall og skjær sitron i båter.
Varm opp en skvett olivenolje* i en gryte på middels høy varme. Stek gulrot og hvitløk i 2-3 min. Tilsett vann* og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett couscous og en smule olivenolje*, og rør rundt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 8-10 min.
Grovhakk tomat og agurk. Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk persille. Bland tomat, agurk og en klype sitronskall sammen med halvparten av vårløk og persille i gryten med ferdigkokt couscous. Krydre med salt* [1/4 ts, 2P | 1/2 ts, 4P] og pepper*. Bland yoghurt med en skvett sitronsaft og resterende persille i en liten skål. Krydre med litt salt* og pepper*.
Anrett couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Topp med resterende vårløk. Servér med sitrondressing og resterende sitronbåter ved siden av.