Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Sitron
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Grønn tomat
½ stk
Rødløk
2 stk
Flatbrød
4 g
Panamat
1 pose
Bladpersille
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Egg (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 190°C/170°C varmluft. Riv gulrot (uskrellet) groft. Grovhakk persille. Riv eller press hvitløk. Bland kjøttdeig, gulrot, egg* [1 stk | 2 stk], panko, panamat, halvparten av persillen, halvparten av hvitløk og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Form kjøttdeig til avlange köfter (2 per pers.). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10-12 min, eller til brune og gjennomstekt. PÅ GRILLEN: Grill i 8-12 min og snu dem halvveis. Du kan også lage köfte på grillspyd. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Bland resterende hvitløk, rømme [1/2 boks, 2P], majones, en skvett sitronsaft og en klype salt* og pepper* i en liten skål. PÅ GRILLEN: Halver sitronen og stek den på grillen 5-7 min, før du presser sitronsaft.
Skjær agurk og tomat i 1 cm store biter. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Bland agurk, tomat, løk, resterende persille, en skvett sitronsaft, en klype salt og en skvett olivenolje* i en stor skål.
Pakk flatbrød i folie og varm i ovnen i 2-3 min. PÅ GRILLEN: Grill flatbrødene i 1-2 min på hver side.
Sett frem alt på bordet. Fyll et flatbrød med köfte, agurk og tomatsalat og drypp over saus. Server resten av salaten på siden.