Koreansk-inspirert sprø kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk-inspirert sprø kylling

Koreansk-inspirert sprø kylling

med kålsalat og ponzukålrabi

Du har kanskje hørt om koreansk fritert kylling? I dag lager vi vår egen vri på den populære retten. Vi panerer kylling med panko og peanøtter, og sprøsteker den i pannen mens risen koker. Vi lager også en forfriskende kålsalat med lime og ponzumarinert kålrabi med koriander som tilbehør. Topp kyllingen med koreansk BBQ-saus og asiatisk majones, og nyt et herlig luksusmåltid!

Allergener:
Gluten
Hvete
Sesam
Peanøtter
Soya
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

75 g

Koreansk BBQ-saus

(Inneholder Soya, Sesam)

½ stk

Lime

1 g

Chiliflak

150 g

Spisskål, skåret

1 pose

Koriander

½ stk

Kålrabi, hvit

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

1 stk

Vårløk

150 g

Jasminris

20 g

Sriracha

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¾ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 1)

1 ss

Smør (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

3 ss

Vann* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1066 kcal
Energi (kj)4459 kj
Fett44.4 g
Mettet fett10.3 g
Karbohydrater110.8 g
Sukker13.7 g
Protein54 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bland kålsalat
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen, og la hvile under lokk i 10 min.

I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland kål, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og chiliflak i en stor skål.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Forbered råvarer
2

Bland asiatisk majones og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm tynne staver. Grovhakk koriander. Bland koriander, kålrabi, ponzudressing i en mellomstor skål, og sett til side.

Finhakk peanøtter. 

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme. Tilsett koreansk BBQ-saus, vann [2 ss | 4 ss] og sriracha. La putre i 1-2 minutter, til gjennomvarmt. Hold varm til servering.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt. 

Forbered panering
3

Skjær kylling i 3 cm strimler på eget skjærebrett.

Krydre kylling med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Paner kylling
4

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Plasser på en tallerken.

Stek kylling
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min per side, til gyllen og gjennomstekt. Sett på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett kylling på samme tallerken, og hell over BBQ-saus og asiatisk majones. Topp med sesamfrø og vårløk.

Server med kålsalat og kålrabi.