Koreansk-inspirert sprø kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk-inspirert sprø kylling

Koreansk-inspirert sprø kylling

med kålsalat og ponzukålrabi

Du har kanskje hørt om koreansk fritert kylling? I dag lager vi vår egen vri på den populære retten. Vi panerer kylling med panko og peanøtter, og sprøsteker den i pannen mens risen koker. Vi lager også en forfriskende kålsalat med lime og ponzumarinert kålrabi med koriander som tilbehør. Topp kyllingen med koreansk BBQ-saus og sesammajones, og nyt et herlig luksusmåltid!

Allergener:
Gluten
Sesam
Soya
Hvete
Peanøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

150 g

Jasminris

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Vårløk

75 g

Koreansk BBQ-saus

(Inneholder Soya, Sesam)

1 g

Chiliflak

½ stk

Kålrabi, hvit

1 pose

Koriander

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Sukker til dressing

1 ss

Vann til dressing

1 ss

Smør til saus

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1000 kcal
Energi (kj)4183 kj
Fett36.5 g
Mettet fett9.3 g
Karbohydrater113.1 g
Sukker14 g
Protein54.1 g
Natrium224 mg

Framgangsmåte

Bland kålsalat
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen, og la hvile under lokk i 10 min.

I mellomtiden, halver lime.

Bland kål, limesaft, salt, sukker og chiliflak i en stor skål.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Forbered råvarer
2

Bland sesammajones og vann i en liten skål.

Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tynne staver.Grovhakk koriander.Bland koriander, kålrabi, ponzudressing i en mellomstor skål, og sett til side.

Finhakk peanøtter.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme. Tilsett koreansk BBQ-saus, vann og sriracha. La putre i 1-2 minutter, til gjennomvarmt. Hold varm til servering.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Forbered panering
3

Skjær hvert kyllingbryst i 3 deler på eget skjærebrett.

Krydre kylling med salt.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Paner kylling
4

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Plasser på en tallerken.

Stek kylling
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.Sett på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett kylling på samme tallerken, og hell over BBQ-saus og sesammajones. Topp med sesamfrø og vårløk.

Server med kålsalat og kålrabi.