Du har kanskje hørt om koreansk fritert kylling? I dag lager vi vår egen vri på den populære retten. Vi panerer kylling med panko og peanøtter, og sprøsteker den i pannen mens risen koker. Vi lager også en forfriskende kålsalat med lime og ponzumarinert kålrabi med koriander som tilbehør. Topp kyllingen med koreansk BBQ-saus og sesammajones, og nyt et herlig luksusmåltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
150 g
Spisskål, skåret
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Vårløk
75 g
Koreansk BBQ-saus
(Inneholder Soya, Sesam)
1 g
Chiliflak
½ stk
Kålrabi, hvit
1 pose
Koriander
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
20 g
Sriracha
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Sukker til dressing
1 ss
Vann til dressing
1 ss
Smør til saus
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen, og la hvile under lokk i 10 min.
I mellomtiden, halver lime.
Bland kål, limesaft, salt, sukker og chiliflak i en stor skål.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
Bland sesammajones og vann i en liten skål.
Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm tynne staver.Grovhakk koriander.Bland koriander, kålrabi, ponzudressing i en mellomstor skål, og sett til side.
Finhakk peanøtter.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme. Tilsett koreansk BBQ-saus, vann og sriracha. La putre i 1-2 minutter, til gjennomvarmt. Hold varm til servering.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 deler på eget skjærebrett.
Krydre kylling med salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko og peanøtter i en tredje dyp tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Plasser på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.Sett på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett kylling på samme tallerken, og hell over BBQ-saus og sesammajones. Topp med sesamfrø og vårløk.
Server med kålsalat og kålrabi.