Piff opp ukesmenyen med denne lekre og kjappe nudelretten! Vi vender al dente-kokte nudler i en herlig saus av matfløte, kyllingbuljong, finrevet ost, soyasaus og sriracha, som gir sausen et lite kick. Nudlene toppes med sprøstekt bacon, vårløk og ost, og står klar på under en halvtime!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
150 g
Mie-nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Vårløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
200 g
Sjampinjong
140 g
Bacon, terninger
20 g
Sriracha
2 ss
Spart pastavann
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok nudler i 4 min, eller til myke.
Spar litt nudelvann i en kopp, og hell av resten.
Skyll under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver. Legg til side i en liten skål.
Skjær løk og sopp i tynne skiver.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av først) på høy varme. Stek løk, sopp, salt og en klype pepper i 3-4 min, til grønnsaker har myknet.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk. Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett matfløte, nudelvann, sriracha, kyllingbuljong, soyasaus og en klype pepper i stekepannen.
La putre i 1-2 min, til sausen tykner noe.
Vend nudler og halvparten av finrevet ost i sausen.
Anrett nudler i skåler.
Topp med resterende finrevet ost, vårløk og bacon.