Deilig helgemat eller hverdagsluksus? Vi bygger vår koreanske svinekjøttbowl med luftig jasminris, svinekjøtt stekt med asiatisk woksaus og hoisinsaus, som sammen med en frisk reddiksalat med agurk, vårløk og sesamfrø gjør dagens middag til en fest.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
75 g
Reddiker
1 stk
Vårløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
300 g
Svin ytrefilet
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
20 g
Sriracha
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 5)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la risen hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær reddikeri kvarte. Grovhakk agurk. Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær svinekjøtt i 3 cm strimler på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min, eller til gjennomstekt. Krydre med en klype salt*.
Bland agurk, reddiker, vårløk og sesamfrø i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Tilsett asiatisk woksaus, hoisinsaus og vann* [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen med sausen. Varm opp i 1 min.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med reddiksalat på én side og svinekjøtt med saus på den andre. Drypp litt sriracha over. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett etter smak.