topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet baconpasta

Kremet baconpasta

med ovnsbakte grønnsaker og grønn pesto

En fantastisk god pastarett med forskjellige smaker som blandes sammen. Den kremede sausen består av pesto, bacon, creme fraiche og gode krydder. Vi blander sausen med squash og tomat, og topper alt med italiensk hardost. Retten nytes best varm, men kan også fint spises kald hvis det blir rester.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Selleri
Melk
Hvete
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

140 g

Bacon, terninger

60 g

Grønn pesto

(Inneholder Melk, Sulfitter)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

½ stk

Squash

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier994 kcal
Energi (kj)4158 kj
Fett46.74 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater104.44 g
Sukker10.6 g
Protein35.67 g
Natrium408.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i halvmåner. Skjær tomat i 2 cm store biter. Fordel squash og tomat på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 15 min, til møre.

Forbered råvarer
2

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk basilikum.

Kok pasta
3

Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen; kok pasta i 10 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl], hell av vannet la pastaen hvile i kjelen. Drypp over en skvett olivenolje hvis du ønsker.

Stek bacon
4

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og pastavann. La sausen putre i 1-2 min.

Tilsett pesto
5

Tilsett pesto, ovnsbakt tomat og squash, og pasta. Bland godt. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Fordel kremet baconpasta med ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. Strø italiensk hardost over. Pynt med basilikum.