En fantastisk god pastarett med forskjellige smaker som blandes sammen. Den kremede sausen består av pesto, bacon, creme fraiche og gode krydder. Vi blander sausen med squash og tomat, og topper alt med italiensk hardost. Retten nytes best varm, men kan også fint spises kald hvis det blir rester.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
140 g
Bacon, terninger
60 g
Grønn pesto
(Inneholder Melk, Sulfitter)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ stk
Squash
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvitløk
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i halvmåner. Skjær tomat i 2 cm store biter. Fordel squash og tomat på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 15 min, til møre.
Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk basilikum.
Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen; kok pasta i 10 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl], hell av vannet la pastaen hvile i kjelen. Drypp over en skvett olivenolje hvis du ønsker.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og pastavann. La sausen putre i 1-2 min.
Tilsett pesto, ovnsbakt tomat og squash, og pasta. Bland godt. Smak til med salt og pepper.
Fordel kremet baconpasta med ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. Strø italiensk hardost over. Pynt med basilikum.