Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Eple
60 g
Salatblanding
4 g
Grønnsaksbuljong
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
20 g
Solsikkefrø
etter behov
Smør (steg 5)
etter behov
Smør (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp lettsaltet vann* i en stor gryte. Skjær poteter (uskrellet) i to. Grovhakk basilikum. Skyll salat under kaldt vann* i et dørslag.
Kok poteter i 10-15 min, eller til møre. Hell vannet fra. Tilsett en klatt smør* og en klype salt* og pepper*, og bland sammen.
Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et annet skjærebrett. Bland sammen krydderblanding og en smule olivenolje* i en bolle. Vend kylling i bollen. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, og overfør til en tallerken. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær eple i tynne halve skiver. Bland en smule olivenolje* med en klype salt* og pepper* i en bolle. Bland salat og eple sammen i bollen. TIPS: Vent med å blande sammen til rett før servering, så salaten holder seg sprø.
Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte, grønnsaksbuljong og halvdelen av basilikum. La simre i 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.
Anrett poteter, kylling og eplesalat på tallerkener. Drypp over med basilikumsaus. Topp med solsikkefrø og resterende basilikum.