Det er bare én konge i rotfruktimperiet, og det er poteten. I dag skal vi lage en mos med gulrot og potet, som passer perfekt til en basilikumkrydret kylling. Eplesalaten forbinder smakende og runder av dagens kulinariske sirkel.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 g
Honning
½ stk
Squash
300 g
Kyllingbryst
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
500 g
Bakepotet
1 pose
Basilikum
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
2 stk
Gulrot
1 stk
Eple
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 5)
Skrell potet og gulrot, og skjær i 2 cm tykke biter. Tilsett potet og gulrot i en kjele med vann og kok opp. Senk til lav varme og la koke i 10-12 min. Skjær kylling i 2 cm strimler på et eget skjærebret.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kylling i 2-3 min. Senk til lav varme. Tilsett honning [1/2 pakke, 2P], crème fraiche og soyasaus. Krydre med en klype salt og pepper, og la putre i 8-10 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt uten antydninger av rødt.
Grovhakk basilikum (spar litt til pynt). Tilsett basilikum i stekepannen med kylling.
Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt og klem ut så mye vann som mulig. Skjær eple i tynne skiver. Bland squash, eple en klype salt og pepper i en skål. TIPS: Du kan også tilsette en skvett olivenolje i eplesalaten om du ønsker.
Hell vannet av kjelen med potet og gulrot. Mos med en potetmoser eller gaffel. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. TIPS: Du kan også tilsette en klatt smør i gulrotmosen om du ønsker.
Anrett basilikumkylling, gulrotmos og eplesalat på tallerkener. Pynt med resterende basilikum.