La oss friste med poteter som får følge av saftig kylling i en herlig kremet basilikumsaus. Den forfriskende og fyldige tranebærsalat med kål og eple gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Spisskål, skåret
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
1 stk
Eple
300 g
Kyllingbryst
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
400 g
Småpoteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til marinade
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en kjele med saltet vann.
Del poteter (uskrelt) i to.
Grovhakk basilikum.
Kok poteter i 12-15 min, til møre.
Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Dekk til med lokk og sett til side.
Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Imens potetene koker, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Bland kylling, en skvett olivenolje og Hvitfløksflørt i en stor skål.
Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.
Imens kyllingen steker, skjær eple i tynne, halve skiver.
Masser spisskål i 30 sek med hendene i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Tilsett eple, tranebær, en klype salt og pepper og bland godt.
Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør i stekepannen på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, til velduftende.
Tilsett matfløte, grønnsaksbuljong og basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt og en stor klype pepper.
Anrett kokte poteter, kylling og kålsalat på tallerkener.
Øs over basilikumsaus.