Kremet basilikumkylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med kokte poteter og fyldig tranebærsalat

La oss friste med poteter som får følge av saftig kylling i en herlig kremet basilikumsaus. Den forfriskende og fyldige tranebærsalat med kål og eple gir balanse til retten. Et mettende, enkelt og veldig godt måltid!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Rask
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Spisskål, skåret

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

300 g

Kyllingbryst

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til marinade

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier654 kcal
Energi (kj)2738 kj
Fett29.7 g
Mettet fett13.8 g
Karbohydrater51.8 g
Sukker18.2 g
Protein41.2 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Del poteter (uskrelt) i to.

Grovhakk basilikum.

Kok poteter
2

Kok poteter i 12-15 min, til møre.

Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Dekk til med lokk og sett til side.

Stek kylling
3

Skjær kylling i 3 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Imens potetene koker, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Bland kylling, en skvett olivenolje og Hvitfløksflørt i en stor skål.

Stek kylling i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Lag salat
4

Imens kyllingen steker, skjær eple i tynne, halve skiver.

Masser spisskål i 30 sek med hendene i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Tilsett eple, tranebær, en klype salt og pepper og bland godt.

Lag basilikumsaus
5

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør i stekepannen på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, til velduftende.

Tilsett matfløte, grønnsaksbuljong og basilikum. La putre i 1-2 min. Krydre med salt og en stor klype pepper.

Server
6

Anrett kokte poteter, kylling og kålsalat på tallerkener.

Øs over basilikumsaus.